Strengere maatregelen club ritten covid

Auteur : Tom
Gepubliceerd: Donderdag 30 Juli   16:45h

Hallo beste leden

Onderstaande een tekst in verband met verstrengde covid 19 maatregelingen door cycling vlaanderen aangevuld met extra accenten .

Gelet op het advies van de Wereld Gezondheidsorganisatie dat intensief sporten met mondneusbedekking een gezondheidsrisico inhoudt, geldt deze verplichting evenmin tijdens het intensief sporten. Dit op voorwaarde dat de sport beoefend wordt in daartoe bestemde sportinfrastructuur en/of op plaatsen en momenten waarop het risico op overdracht van het virus nagenoeg nihil is door de kortstondigheid van het eerder occasioneel kruisen of passeren van personen. M.a.w. het dragen van een mondmasker is niet verplicht bij het intensief sporten.
Alleen contactloos sporten is toegestaan. Sporten in groepsverband met meer dan 10 personen is verboden voor sporters boven de 18 jaar. In Antwerpen wordt de bubbel dan ook beperkt tot maximum 10 personen.

1. Groepsritten tot maximaal 10 personen zonder mondmasker (voorlopig nog) toegestaan.
2. Blijf steeds de officiële communicatiekanalen van de overheid volgen om up to date te blijven.

Keep it safe .

Groeten